pondelok 1. júla 2013

The Family Secret 30 - THE END

Možno na svete predsa len je nejaká spravodlivosť, no možno má len Zayn dostatočný pud sebazáchovy. Možno za toto môžem vďačiť nejakým silám zhora, či vesmíru, no možno som jednoducho len dobrá herečka. A možno je tu priveľa nepravdepodobných možno a žiadna jasná odpoveď.
„Čo myslíš, mami?“ zašepkala som. Jemný vánok zašuchotal lístím na stromoch, no potom opäť celý cintorín upadol do ponurého ticha. Pousmiala som sa nad svojou naivitou, keď som dúfala, že by sa mi dostavila nejaká odpoveď a mihalnice na spodnej strane oka zmočilo pár zblúdilých sĺz.
Nebolo to tak dávno, čo svet zočil Arrianinu pravú tvár. Sebeckú. Pokryteckú. Naivne dúfajúcu, že by ju Zayn niekedy mohol milovať. Asi by sa k sebe aj hodili, pretože majú minimálne jednu vec, ktorá ich spája. Obom som im verila, obaja ma sklamali. A obaja teraz sedia. Zayn sa priznal len k činom, ktoré som spáchala ja, čiže Arriana si musela svoj trest odpykať až do konca. Náš rozhovor bol naším posledným kontaktom, čoskoro na to ma prepustili. Očakávala som, že pred bránou nápraváku ma bude čakať Jakeova tvár s previnilým výrazom, či zmäteným pohľadom, premýšľajúc, či by sa mal ospravedlniť. A bol tam. No žiadny previnilý výraz tváre sa nekonal, pretože nebol sám. Prišli všetci. Jake, Paul, aj Amanda. A všetci boli šťastní.
Vzduchu a čiernemu mramoru predo mnou som venovala letmý úsmev a voľnou rukou si prehrabla zmuchlané vlasiská. Na náhrobnom kameni v tvare srdca bolo zlatými písmenami vygravírované meno mojej mamy. V kahanci položenom na časti, pod ktorou bolo jej telo, blčal maličký plamienok, v dennom svetle takmer zanikajúci. Keď som položila oranžovkasté kalie vedľa kahana, plamienok sa zachvel, no napokon zaujal pôvodnú podobu.
„Viem, že si ich milovala,“ šepla som opäť do prázdna a chrbtom ruky odstránila slané potôčky rinúce sa z mojich očí. Potiahla som nosom, aby bol môj hlas aspoň trošku zrozumiteľný, a pokračovala: „No nie tak veľmi, ako my milujeme teba. Chýbaš mi a nielen mne. Nemohla som ťa tu navštíviť veľmi dlho a strašne ma to mrzí, ale teraz som tu. A viac ako hocičo na svete si želám, aby si ty neležala tam dole, ale sedela tu vedľa mňa, hojdala ma v náručí a hladila po vlasoch. Avšak vďaka tomu, že si odišla, môžu byť konečne spolu dvaja ľudia, ktorí sa milujú, a ja dúfam, že majú tvoje požehnanie. Ľúbim ťa, mami.“
Spoza môjho chrbta sa ozvali tiché kroky a vzápätí mi veľká dlaň stisla plece.
„Poď, Neli, je čas ísť.“ Ten hlas patril Paulovi, a hoci som ho momentálne preklínala, že sa votrel do môjho súkromného monológu, mal pravdu. Kvety odovzdané. Slová, ktoré mali byť vyslovené, sú. Tieto slzy sú zbytočné, aj napriek tomu, že patria takému dôležitému človeku. Ja viem, že mama by nechcela, aby sme pre ňu vyplakali toľké slzy, že omnoho radšej by na našich tvárach videla pery, skrivené do spokojného úsmevu. Pretože ľudí nemôžete zachrániť, môžete ich len milovať. Súhlasne som prikývla a pozviechala sa na rovné nohy. Smer, najlepšia pizzéria v meste. Hrubé nadýchané americké cesto, kvalitný paradajkový základ a dvojitá porcia všetkého, čo sa len dá zjesť. Neviem, či náhodou tú moju pizzu nepripečú alebo to nepreženú s cesnakom, no jednu vec viem isto. Že celá moja minulosť ostala za mnou. Pretože jediné, čo mám, je prítomný okamih a moja rodina. A, samozrejme, účasť na budúcoročných majstrovstvách v boxe. To zlato bude moje.    

THE END 



Ja sama nemôžem uveriť, že už je koniec. Moja Nela mi neuveriteľne prirástla k srdcu, no je na čase sa rozlúčiť. Nejdem sa tu priveľmi rozpisovať, len vás chcem požiadať o názor. Všetci, čo ste to čítali, teraz je ten čas. Aj keď ste pred tým nepísali komentáre, teraz by ste mi jeden zanechať mohli. Urobilo by mi to strašnú radosť, vám to zaberie asi minútu. Čo sa týka nového príbehu, mám jednu ffku, ako som už raz spomínala, takže do komentárov by ste tiež mohli vyjadriť svoj záujem o ňu. Podľa toho pridám prvú časť. 
Arrivederci:)




12 komentárov:

  1. Neverím, že je koniec :/ neverím :( ale, no dobre, zmierim sa s tým :) bol, vlastne je to nádherný príbeh :) naozaj :)priznám sa, zo začiatku, som tento príbeh začala čítať preto, lebo som si myslela, že bude o 1D, myslela som ti to preto, lebo sa tam objavilo meno Zayn a jeho fotka, tak som bola na tom, že to bude príbeh s 1D, ale, keď si mi potom povedala, že nebude s 1D, tak síce mi to bolo ľúto, ale zmierila som sa s tým, a musím povedať, aj keď tu nevystupujú chalani alebo iba jeden z 1D, aj tak, je to vážne nádherný príbeh!! a vážne som rada, že som si ho mohla prečítať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak teraz si ma prekvapila. Že koniec? :/ Prečo tak skoro? :( Ale, aj tak. Dievča, tento príbeh mi prirástol k srdcu. Prečo? Bol INÝ ako ostatné. Mal cit a bolo tam všetko, čo má riadny príbeh obsahovať. Láska, sklamanie, bolesť, šťastie, spokojnosť a ešte neviem, čo všetko. Tlieskam ti, lebo takých príbehov, ktoré vedia zaujať hneď od prvej kapitoly je strašne málo, ale ten tvoj takým bol. Som ti vďačná, že som si ho mohla prečítať. :)

    Teším sa na to, že ak sem opäť zavítam nájdem tu prvú kapitolu niečoho nového, čo bude rovnako alebo ešte viac úžasné než toto. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Takže ja. Lenivé prasa, ktoré napísalo komentár raz za život. Táto ff bola pre mňa niečo viac ,pretože ešte pred jej zverejnením si chcela názor. Môj názor. Povedala som ti, že je to dobré, ale nie najlepšie. Stojím si za tým názorom, hoci priznávam, fajn, keď si mi neposielala ďalšie časti bolo mi to ľúto. Lenže tie časti neboli, takže sa to dá ospravedlniť. Ty hlavne píš ďalej a ak by sa nepáčila ďalšia tvoja poviedka spomeň si na môj najslávnejší výrok. Nie, že nenávisť neexistuje ani, že ak nebudeme ničiť budeme ničený, ale na to, že ľudia pochopia dobrú literatúru až keď budú mozgy rozdávať zdarma ku každému nákupu u číňana. :)
    -A.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Geniálny koniec. Teraz mám taký pocit, že mi bude niečo chýbať ale hrozne moc sa teším na novu ffku, ktorá je skvelá a jedinečná. V tomto príbehu ma niečo zaujalo, keď si mi ho poslala, čítala som ho len preto, že si čítala moje. Časom sa to ale zmenilo a ja som každý deň chodila na tvoj blog. Nejaká maličkosť mi predsa len v tomto chýbala. Neviem čo. Mám pocit, akoby sa niečo z riadkov vytratilo. Možno nejaké ..niečo, neviem. To nič ale nemení na tom, že to je ovela lepšie ako velké množstvo trápnych ff na tomto trhu. Je mi z toho zle. Ludia nevedia ocenit talent (možno len zápal pre zábavu) a radšej sa venujú ohratým veciam. Asi sa boja ísť do niečoho nového, to je moj názor. Posledné slová asi tak, že mi to bude chýbať :) (áno, úchylný smajlík :DDDDDD)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Takže som maximálne spokojná s poslednou časťou, a dúfam, že budeš písať toho ešte veeľmi veľa. Ak mám pravdu povedať, čakala som niečo, čo skončí tak, že Zayn za ňou príde, alebo ona za ním, no nič sa nestalo. Teraz si každý z nás môže dotvoriť svoj vlastný koniec, poprípade dopíšeš druhú sériu. Ale aj tak som rada, že to skončilo práve takto, v takmer dokonalej rodinnej idilke. No v predposlednom rade som neskutočne rada, že som začala čítať tento príbeh :3

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Takže... Som veľmi prekvapená, ze je koniec a je mi to nesmierne ľúto. Táto ff-ka mi prirastla k srdcu a strašne rada som ju čítala. Každú jednu časť som čítala nesmierne rada. Bolo to skvelé, úplne úžasné. No teraz sa to skončilo a mne uz ostávaju len oči pre plač, hah:D každopádne sa veľmi teším na novu poviedku. Dúfam, ze bude čo najskôr. Hlavne neprestavaj písať.:) xx

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Koniec som fakt nečakala. Asi to bude tým, že si pri minulej časti nenapísala, že budúca už bude posledná presne tak, ako to robí väčšina, ale aj tento príbeh bol iný ako väčšina, takže si svojím spôsobom urobila ďalšiu originalitu, pretože ty zjavne nie si väčšina. Ešte stále premýšľam nad tým, či je naozaj pravda, že už je koniec, ale asi to už tak bude. Tento príbeh ma tak strašne upútal a omotal okolo prsta svojím dejom, že som sa nikdy nemohla dočkať novej časti a aj preto sa teším na ten nový. Keďže bude písaný tebou, tak sa je určite načo tešiť. Aj keď ho začneš písať asi až v septembri, aj tak si naň počkám, pretože tuším, že naň sa oplatí čakať. Prajem pekné leto...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. škoda že je už koniec :( som si myslela že to bude dajak pokračovať so Zaynom :) ale aj tak krásna story :) :*

    OdpovedaťOdstrániť
  9. škoda, že je koniec... dojalo ma to až k slzám... celý príbeh bol písaný veľmi pútavo, veľmi pekne sa prelínali spomienky a súčasnosť... ú ž a s n é é é
    rada si prečítam aj ďalšie príbehy... sci fi moc nemusím... e.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. neuveritelné, čo všetko si zo seba dostala.. nela ožila v mojej v mysli, dokazala som sa s nou stotožniť.. jednoducho great work, girl:) piš dalej a určite pridaj dalsi pribeh:) ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. mojaa, krásne sa ti to rozbehlo :) pekný dizajn stránky, strašne sa teším aj za teba.. je mi to ľúto, že sa to skončilo.. ale teba určite niečo nové nakopne a budeš URČITE pokračovať, aby sme mali čo dobré čítať ;) držím ti palce :* *A*

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Fíha, takže koniec. No, popravde, nepísala som komentáre k ostatným častiem, lebo by som sa opakovala tak, ako pri prvých. Preto to na konci ešte raz zhrniem. Píšeš krásne, tvoj štýl je veľmi dobrý, taký vyvinutý, vyspelý :-) Dokážeš dať na papier emócie takým štýlom, že pokiaľ je scéna smutná, donútiš čitateľa plakať a ak je šťastná, tak čitateľ cíti radosť a zlepšíš mu deň. Drž sa toho. Neprestaň písať, ani keby ti držali zbraň pri hlave :D Dobre, to bolo morbídne a krajné....
    Čo sa ff týka, no, asi už máš dosť ohlasov nato, aby si ju pridala. Teda len tak ďalej!

    Rawena May :-)

    OdpovedaťOdstrániť