piatok 31. mája 2013

The Family Secret 22

Prečo ťa tá bacharka oslovila Wilhelmová?“ spýtala sa Arriana hneď, ako som sa opäť doteperila do izby. Veľkú kartónovú škatuľu s mojimi vecami som sťažka odhodila na svoju posteľ a vyvalila sa hneď vedľa nej.
„To je dlhý príbeh,“ snažila som sa ju odbiť.
„Štyri mesiace nie sú pre teba dosť dlhý čas?“ spýtala sa prekvapene. Pohľad, doteraz zapichnutý na odlupujúcej sa omietke stropu, som presmerovala na jej usmiatu tvár.
„Pochop, nechcem o tom hovoriť,“ priznala som a na chvíľku som zavrela oči. Och, tak by som chcela vrátiť tie časy, kedy bol môj najväčší problém to, že Amanda mi ukradla nové tričko, ktoré som si akurát chcela obliecť.
„Ako myslíš. Veď koniec koncov, ani sa ti nedivím. Poznáme sa asi štyri hodiny,“ povedala a zasmiala sa. „Ako bolo s...“ odmlčala sa, lebo nevedela, kto za mnou prišiel.
„Jakom,“ doplnila som ju. „Teda pôvodne to mal byť on. Nakoniec sa sem prirútil Zayn osobne,“ dodala som a Arrianin úprimný úsmev zmizol z jej nádhernej tváre, ktorá sa skrivila do znechutenej grimasy.
„Hovädo. Čo sa prišiel uistiť, že ťa vážne zavreli?“ spýtala sa naoko podráždene, no z jej hlasu bolo cítiť aj niečo iné.
„Ja neviem, čo chcel,“ povedala som rýchlo, pretože neviem, čo by s touto výbušnou blodýnou urobila informácia o priebehu nášho stretnutia.
„Mhm. Možno mu nakoniec nie si taká ukradnutá. Za mnou... Za mnou neprišiel,“ vyslovila napokon a mne došlo, že Zayn jej doteraz nie je úplne ľahostajný.
„Ty k nemu ešte niečo cítiš?“ spýtala som sa na rovinu.
„Preboha, nie! Je to podlý hajzel, vďaka ktorému tu sedíme obe. Určite nie. Vôbec nie,“ povedala a celé to doplnila nesúhlasným kývaním hlavy.
„Arriana?“ vyčítavo som na ňu zazrela a pretočila sa z chrbta na bok, pretože už mi tŕpol krk.
„Čo je?!“ spýtala sa nahnevane, no potom sa jej tvár pretiahla do zúfalej masky. „Nechcem o tom hovoriť,“ odbila ma mojou vlastnou hláškou.
„Fajn. Ani nemusíš, úplne viem, o čo ide,“ povedala som a nahodila zákerný úsmev.
„Tak vidíš,“ odsekla namosúrene a pretočila sa na druhý bok tak, aby som mala unikátny výhľad na jej chrbát. Len som si teatrálne povzdychla a pozviechala sa nohy. Začala som ukladať veci do skrinky, respektíve nočného stolíka. Nechali mi tu nejaké tričká, jedny nohavice z každej dĺžky, jemný parfum preliali do plastovej fľaštičky s rozprašovačom, gumičky do vlasov a špirálu. Dvoje tenisky a nejaké spodné prádlo. Natlačila som to všetko do mikroskopického stolíka a z hornej zásuvky vytiahla pravidlá. Nadvihla som tenký vankúš v bielej obliečke s rôznymi záplatami a oprela ho o stenu. Pohodlne som sa usadila a kým sa Arriana znovu ozvala, stihla som prečítať len jedno pravidlo. Pravidlo č.1: Vykonávateľka trestu musí presne dodržiavať všetky z týchto pravidiel. To je skutočne duchaplné prvé pravidlo.
„Dobre. Ešte stále mi na ňom záleží. To si chcela počuť?!“ vyhŕkla a pretočila sa znovu späť ku mne. Nie, skutočne nechcela, Arriana. Len som prikývla a ďalej sa tvárila, že som celá žhavá dozvedieť sa, čo môžem a čo nie.
„Ty si strašná!“ vykríkla a zrazu sa na mojej tvári ocitol jej vankúš. Odhodila som pravidlá nabok a schmatla vankúš pre zmenu ja.
„Ty. TY! Ty si do mňa hodila vankúš?!“ kričala som akože podráždene a vražedným tempom som sa približovala k svojej obeti. Arriana jemne prikývla a zatvárila sa naoko vydesene, no videla som, ako premáha smiech.
„To si nemala robiť,“ objasnila som jej, prudko hodila vankúš na jej tvár a obkročmo si na ňu sadla. A v ten deň, v nápravnom zariadení pre mladistvých na izbe číslo 111, sa jedným nemilosrdným hodením vankúša začala štekliaca vojna storočia.  

„Hej, hej! Od seba!“ do izby vtrhla vytočená dozorkyňa so syrovým toastom v ruke a tou druhou nás od seba začala šklbať. Uznávam, že v tom momente to kľudne mohlo vyzerať tak, že sa vankúšom pokúšam Arrianu udusiť, pretože sa metala na všetky strany, snažila sa vankúša zbaviť a vrieskala „Prestaň!“. Okamžite som zoskočila z Arriany a postavila sa. Keď Arriana nalapala trošku kyslíku do pľúc a bola schopná udržať sa na nohách, urobil tak tiež.
„Čo to má znamenať, Wilhelmová? Ste tu len pár hodín a už ste sa rozhodla vyzabíjať nám polovicu ústavu?!“ vravela prísne a premeriavala si ma skúmavým pohľadom.
„A vy Lorensová? Nemyslela by som si, že sa necháte napadnúť nováčikom,“ povedala a krútiac hlavou si odhryzla riadny kusisko toastu. Už sa ani najmenej nedivím tomu obrovskému kufru, ktorý sa jej nabalil na zadku. Nemožno sa potom čudovať, že uniformy vyrábajú z takého lacného materiálu, veď keby bol drahší, nedoplatili by sa.
„Ona ma nenapadla,“ povedala Arriana ešte stále trochu zadychčane.
„Chceš mi povedať, že to ty si napadla ju a tamto bola len sebaobrana?“ dozorkyňa sa nevzdávala a ďalej sa snažila označiť jednu z nás za násilníčku.
„Nie. Nikto nikoho nenapadol, bola to len zábava,“ objasnila som, no v momente, ako som vyslovila slovo zábava Arriana zbledla.
„Zábava? Wilhelmová, uvedomuješ si, kde si?! Choď sa radšej prevetrať,“ povedala a naprázdno prehltla. Potom ma chytila za predlaktie a vyviedla von na trávnatú polovicu.
„Upokoj sa. Nechceš si predsa tak skoro zavariť.“ Nepovedala to ako otázku, bol to jasný rozkaz. Pár dievčat ku mne zdvihlo zrak a keď zistili, že to je TÁ, čo sa odvážila prihovoriť Arriane Lorensovej, zas vydesene zrak sklopili.


Je tu nová časť a na istotu vám oznamujem, že do utorka alebo priamo v utorok bude ďalšia. Dúfam, že si ju užijete a bude tu veľa komentárov, pretože momentálne je to asi to jediné, čo mi dokáže zdvihnúť náladu. Hádam sa bude páčiť, každopádne názory do komentárov.



5 komentárov:

  1. jasně že se líbí! :) je to boží :33 ta jejich vojna :D :D nemohla jsem jak si dozorkyně myslela že se chtěj zabít :D važně super :) těším se na další :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dokonalé :3 už nech je nová, a naozaj túžim vedieť,ako to bude s tým Zaynom :3

    OdpovedaťOdstrániť
  3. je to naozaj dokonalé!!!! prosím, pokračovanie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. :DDDD zábava v base
    Ja neverím, že by Zayn bol taký...
    Ty to ešte aj tak úplne prekrútiš, Takže už netipujem ani :D
    Teším sa na ďalšiu ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. radosť čítať... dlhý čas čakania... e

    OdpovedaťOdstrániť